Haberler

EN 13795 Standardının ötesindeki faydaları

EN 13795 Standardının ötesindeki faydaları
Nonwoven EN 13795 Standardının ötesindeki faydaları
Nonwoven EN 13795 Standardının ötesindeki faydaları
 
Nonwoven`lar, ihtiyaçlarınız için ürün seçimini etkileyen diğer yararlı özelliklere sahiptir, ancak bakteri transferine bağlı olmadıkları için Standardın bir parçası değildirler. Sen olsun:
 
İyi sıvı kontrolü
İyi sıvı kontrolü, zemindeki vücut ve tıbbi sıvıların dökülmesini önler. Nonwovenlar bunu ilave absorpsiyon bölgeleri ve / veya sıvı toplama poşetleri ile sunar.
 
Kusursuz yapışkanlı kenarlar
Çoklu hasta kullanımlı örtülerin genellikle yapışkan kenarlarda sızdırmazlık özelliklerini etkileyebilecek kalıntıları vardır. Yanlış kapatılmış çalışma örtüleri, bakterilerin daha kolay kaymasını sağlayarak daha hızlı kontaminasyona neden olabilir. Kusursuz kendinden yapışkanlı kenarlar, bir yarayı doğrulukla izole etmenizi sağlar.
 
Kolay esneklik
Dokunmamış anatomik olarak zor olan alanlar da dahil olmak üzere nonwovenlar kolayca çıkarılabilir. Kullanıcıların çalışma ortamını korumalarına yardımcı olmak için aseptik kıvrımlar sunabilirler ve verimli örtüleri kolaylaştırmak için katlanırlar.
 
Çevre dostu
Nonwoven endüstrisi, ürünlerinin tüm yaşam döngüsü boyunca çevresel etkisini aktif olarak yönetir.
• Sorumlu üreticiler, nonwoven yapımında kullanılan ahşabın sürdürülebilir kaynaklardan olmasını sağlar.
• En iyi uygulama çevre standartlarına uyarak, ömür boyu dokunmamış kumaşlar ısıya (yakma yoluyla) geri kazanılabilir, böylece merkezi ısıtma ve sıcak su için enerji sağlayabilirler.
• Nonwoven üretimi yapan siteler, EMAS (Eco-Management & Audit Scheme) gibi uluslararası kabul görmüş çevre yönetim programlarına kaydolur ve çevresel performansları hakkında veri yayınlar.
• Nonwoven endüstrisinin çevresel ayak izini azaltma fırsatları sürekli olarak belirlenmektedir - örneğin, yüksek basınçların kullanıldığı "hidro-dolaşıklık" adı verilen bir işlemle bağlanmış kumaş ve örtülerin yapımında kullanılan nonwoven üretimi sırasında kullanılan geri dönüşüm suyu. Su jetleri, örneğin cerrahi önlükler gibi lifleri bir arada tutmak için kullanılır.
 
Yakalama nerede (pamuklu keten için)?
 
EN 13795 Standardı kuralları ortaya koysa da, birkaç şey söylemez:
• Perdeler, önlükler ve temiz hava giysileri için hangi malzemeyi kullanacağınızı SÖKMEYİN
ve • hangi ürünlerin uyumlu olduğunu söylemez
 
O kadar da kötü değil. Eğer olduysa, gelecekte yeni ve daha iyi ürünlerin geliştirilmesini ve kullanılmasını durdurabilir.
 
Pamuklu ketenlerde Standart, KULLANILAMAZ. Ancak hala Avrupa ameliyathanelerinde kullanılan pamuklu keten perdeler ve önlükler, ıslak koşullarda mikrobiyal penetrasyona karşı düşük direnç ve lekelenme problemleri nedeniyle Standardın (EN 13795) Temel Gereksinimlerini karşılamamaktadır. Bu kumaşı kullanmaya devam eden hastaneler, hastalarının sağlığı ve çalışanları için koruma konusunda büyük bir kumar oynayacaklar.
 
18 September 2018

Haberdar Olun

Bodygard ile ilgili yeniliklerden haberdar olmak için e-bültenimize kayıt olabilirsiniz.